Nieuws

Laatste nieuws over onze Trainingen.

BiSL, Lean, TMap & Agile (Scrum) Foundation

Uitgebreid aanbod via Goodsense

Foundation Trainingen Via Foundation Training volgt u verschillende foundations, gegeven door trainers met ruime praktijkervaring. U krijgt hierbij examengarantie.

Goodsense organiseert verschillende trainingen in verschillende regio's in het land:

  BiSL® Foundation (2 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 22 februari, 12 juni en 4 september 2017
 • Regio Utrecht startdata: 30 maart, 26 juni en 27 september 2017
 • Regio Zwolle startdata: 19 april en 12 oktober 2017

 • ASL® Foundation (2 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 22 februari, 12 juni en 4 september 2017
 • Regio Utrecht startdata:30 maart, 26 juni en 27 september 2017
 • Regio Zwolle startdata: 19 april en 12 oktober 2017

 • PRINCE2® Foundation (2 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 19 januari, 16 maart, 3 mei en 3 juli 2017
 • Regio Utrecht startdata: 2 februari, 29 maart, 18 mei en 10 juli 2017
 • Regio Zwolle startdata: 14 februari, 24 april en 13 juni 2017

 • Agile projectmanagement Foundation (2 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 20 februari en 3 juli 2017
 • Regio Utrecht startdata: 21 februari en 5 juli 2017
 • Regio Zwolle startdata: 29 juni en 18 december 2017

 • TMap® Suite Test Engineer (3 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 12 juni en 8 november 2017
 • Regio Utrecht startdata: 25 september en 11 december 2017
 • Regio Zwolle startdata: 12 juni en 8 november 2017

 • ITIL® Foundation (3 dagen):


 • Regio Amsterdam startdata: 8 februari, 24 april en 5 juni 2017
 • Regio Utrecht startdata: 7 februari, 7 juni en 23 augustus 2017
 • Regio Zwolle startdata: 15 mei, 13 september en 8 november 2017

 • Interesse? Neem contact met ons op!

Trainingsmogelijkheden


Zijn onderstaande certificeringen iets voor u?


Schrijf u dan vandaag nog in voor een Trainingen via Goodsense en kijk naar de verschillende mogelijkheden:


 • Trainingen Prince2, TMap, BiSL, ASL, PSM I, Agile, Scrum
 • Regio's Amsterdam, Utrecht, Zwolle
 • Interesse? Neem contact met ons op!

Scrum Product Owner Certificering

De wijze waarop de rol van Product Owner wordt ingevuld, is bepalend voor het succes van Scrum. Op veler verzoek heeft Foundation Trainingen daarom de mogelijkheid om je optimaal te kunnen voorbereiden op officiële Professional Scrum Product Owner (PSPO I) certificaat. Via training is het nu dus mogelijk om zowel Scrum Master als Product Owner te worden!

Scrum wordt steeds vaker toegepast buiten de ICT omgeving

Sinds enige tijd wordt Agile Scrum in toenemende mate toegepast buiten de ICT omgeving, soms zelfs in volledig non-software organisaties. De Agile Scrum Foundation training springt in op deze trend, en voorziet in de behoefte om ook mensen buiten de ICT te voorzien van basisinformatie omtrent het Agile gedachtengoed en de Scrum werkwijze in diverse werkomgevingen. De ervaringen inmiddel opgedaan met de introductie en implementatie van Scrum in nieuwe domeinen, is verwerkt in het trainingsmateriaal, zodat ook mensen met weinig of geen ICT kennis volledig kunnen profiteren van de Agile Scrum Foundation training.

Het EXIN Agile Scrum Foundation Certificaat

Onlangs heeft het EXIN het Agile Scrum Foundation Certificaat ingevoerd, als onderdeel van het EXIN kwalificatie programma. Uiteraard vormt de Agile Scrum Foundation training een prima voorbereiding voor dit EXIN examen, dat zowel schriftelijk als on-line kan worden afgelegd. Het EXIN Agile Scrum Foundation examen bestaat uit 40 meerkeuze-vragen, waarvan er minstens 24 goed moeten worden beantwoord.

Kandidaten worden getest op de volgende vijf categorieën: Introductie van Agile en Scrum, Scrum practices, Scrum planning, Monitoring Scrum projects en Advanced Scrum concepts. Deelnemers die kiezen voor het EXIN Agile Scrum Foundation Certificaat, krijgen een op dat examen afgestemde certificeringsgids uitgereikt.

Scrum Master Certificering d.m.v. Agile Scrum Foundation training

De Agile Scrum Foundation training is sinds kort uitgebreid met een follow-up traject dat is toegespitst op het certificeringsexamen voor Professional Scrum Master!

Formele certificering is zowiezo een optie: sommige deelnemers willen in korte tijd alleen een grondige kennismaking met de Agile principes en de Scrum werkwijze. Maar wanneer deelnemers certificering belangrijk vinden, kunnen ze met behulp van de Agile Scrum Foundation training zich prima voorbereiden op het Agile Foundation certificaat. Sinds kort kunnen deelnemers nu ook kiezen voor het Professional Scrum Master (PSM I) certificaat van Scrum.org. De training is voor beide trajecten hetzelfde, het verschil zit in het follow-up traject dat is toegesneden op het certificerings-examen naar keuze.

Deelnemers die kiezen voor het internationaal erkende Professional Scrum Master Certificaat, krijgen een certificeringsgids, en een Scrum Master training manual. Ook kunnen zij een realistisch Scrum Master proefexamen van 80 meerkeuze vragen afleggen om optimaal voorbereid te zijn op het formele on-line Scrum Master certificerings-examen.

Agile Scrum Foundation training uitgebreid met realistisch proefexamen

Het proefexamen van het Agile Consortium ligt al langere tijd onder vuur, voornamelijk omdat het wel erg simpel is in vergelijking met het echte examen. Vandaar dat een meer realistisch proefexamenvan 60 multiple-choice vragen van nu standaard deel uitmaakt van het begeleidingstraject dat volgt op de Agile Scrum Foundation training.

Kandidaten sturen hun ingevulde Agile Foundation proefexamen per email naar de trainer, en krijgen per kerende post het nagekeken examen retour, inclusief score en feedback op foute antwoorden. Door middel van dit proefexamen zijn deelnemers nog beter voorbereid op het formele Agile Foundation examen.

Agile survey 2012: resultaten Agile project fors hoger dan bij traditionele werkwijze

Uit een recente Agile survey blijkt dat de resultaten van Agile projecten gemiddeld 68% beter zijn dan bij een traditionele werkwijze, dus de belangstelling voor de Agile aanpak is begrijpelijk. Toch is in veel organisaties de implementatie van Agile Scrum een forste uitdaging. Ook in 2013 worden diverse trainingen georganiseerd om deelnemers door middel van een korte, intensieve cursus een solide basis te geven in de Agile Scrum manier van werken. De Agile Scrum Foundation training + begeleidingstraject gaat op een no-nonsense manier in op de meest voorkomende valkuilen, en geeft praktische tips waarmee ook uw organisatie een forse effeciëncy-slag kan maken. Zo krijgen de deelnemers aan de interactieve Agile Scrum Foundation trainingen in 2013 de nodige bagage mee voor een blijvend succesvolle toepassing van Agile Scrum in hun eigen organisatie.

Opnieuw iedereen geslaagd voor het Agile Foundation Examen

Iedereen Geslaagd voor Agile Examen

Het laatste kwartaal verzorgde Foundation Training nog 2 Agile Foundation Trainingen. Eén op locatie bij Keesing Games te Amsterdam, en nog een openinschrijvingstraining op 3 november jl. bij onze partner ilionx te Utrecht.

Uit beide groepen gingen elk 16 deelnemers op voor het Agile Examen. Het examen werd in beide gevallen afgenomen door Patrick Verheij, examen coördinator en voorzitter van het Agile Consortium.

Het goede nieuws? Alle 32 deelnemers slaagden met een score van 75% of hoger.

Niet alleen de 100% slagingsgarantie blijft daarmee overeind voor Foundation Training. Ook de nieuwe slagingsnorm van minimaal 70% goed te beantwoorden vragen zien we dus met vertrouwen tegemoet.

FoundationTraining.NL: Corporate Strategic Partner van het Agile Consortium

FoundationTraining.NL draagt kennisontwikkeling en kennisdeling in het vakgebied een warm hart toe. Om die reden is zij per 1 januari 2011 Corporate Strategic Partner geworden van het Agile Consortium. Voor onze Agile opleiding, klik hier.

Over het Agile Consortium

agile consortium Het Agile Consortium werkt met de aangesloten organisaties aan de ontsluiting van het Agile gedachtegoed en de transformatie ervan tot gedegen business change instrumenten die over de gehele projectenportfolio van organisaties toegepast kunnen worden.

Het consortium richt zich daarbij op het integreren van Agile practices en methodieken in een organisatiecontext om de kracht ervan te ontsluiten voor de praktijk. Organisaties hebben behoefte aan een pragmatische en tegelijkertijd betrouwbare veranderaanpak. Met behulp van haar leden zorgt het Agile Consortium dat Agile kennis en innovaties zichtbaar en vervolgens praktisch toepasbaar worden voor organisaties.

Meer informatie zie: De Missie van Agile Consortium


Vraag of Opmerking?

Vul onderstaand formulier in en wij antwoorden spoedig.

Geen spam. Geen informatieverstrekking aan derden.

Referenties & Testimonials

Behoefte aan meer

"Na het lezen van het boek werd mij snel duidelijk dat ik behoefte had aan meer context. Met de ShortTrack kreeg ik het overzicht en was het examen eenvoudig"

Jacob Informatie Manager

Precies wat ik nodig heb

"In deze voor ons nog altijd financieel roerige tijden is dit een welkom initiatief!"

Graag anoniem blijven Afdelingshoofd Functioneel Beheer